KLIK KLIK

29.1.13

Hotel Holiday Hatyai.

Assalamualailkum kawan-kawan semua... Sihat ke hari ni?

Okeh, aku nak sambung cerita 3 aku di negara orang iaitu : Thailand. 
Sila rujuk : Cerita 1
Sila rujuk : Cerita 2

Daripada Satun ke Hatyai mengambil masa lebih kurang 2jam dengan menaiki Bas. Boleh tahan la.... Sampai saja di Hatyai waktu tu, hari dah malam. Jadi, kami terus check in di Holiday Hotel, Hatyai. Penumpang 4 buah bas semuanya menginap di situ. Aku pun usha-usha la harga. Lebih kuran RM60 untuk satu malam. Dah berbaloi tu untuk hotel 3/4*. Hotel kelihatan bersih. Cuma di sini tidak lagi menggunakan bahasa Melayu. Dah boleh mula speak English atau Thai yang mana fasih. ehheheh.

Sementara menunggu semua pelajar check in, aku pun massage dulu la.... Gambar.
Heeee...heheheee...

Kemudian, dah selesai semua. Kami pun naik lif masuk ke bilik masing-masing.

 Di depan pintu bilik. Tak sabar nak terbungkam ni. Melepaskan segala penat lelah di tilam yang empuk! 



Haa... ini lah rupa bentuk dalam bilik hotel ni. Simple je kan... ok lah tu. Nak tidur je pon... Nampak tak ada tag anak panah dalam gambar tu? Itu penanda kiblat. Ada....jadi, yang beragama Islam tak perlu risau.



Cuma satu bila anda di Bumi Thailand ni... di negara ini, semua suis adalah 2pin. Kalau yang 3pin macam dalam gambar ni pun, masih tak sama dengan Malaysia. Jadi, sebelum sampai ke tanah ini, pastikan kita beli charger atau soket yang 2 pin. Untuk kemudahan kita semua juga. Oleh kerana aku dan kawan-kawan tidak tahu, jadi kami terpaksa mencarinya di sini.

Happy reading!

Post a Comment

Klik Sekali