KLIK KLIK

14.10.12

Hari Sibuk

Assalamualaikum...

Aku dah 'Remove' cbox aku. Macam tak berfungsi je. Takut je, kot-kot ada virus ke apa ke kan. Atas nasihat teman-teman bloger, aku remove je lah..



Minggu ni aku sangat-sangat sibuk. Dah 3 malam aku balik kerja jam 4.00 pagi. Berjauhan dengan suami aku. Aku tinggal di Kolej Kediaman Pelajar bersama students aku. Aku ada kerja di Kampus Gambang. Siangnya menyelesaikan dokumen-dokumen berkaitan program, malamnya mengajar. Penat kot. Nak mengajar budak-budak baru yang kayu... dah la untuk show. Aku pun takut nak hantar budak-budak baru buat pesembahan. Tapi sbb kekurangan penari, terpaksalah aku kerahkan mereka juga. Itu yang jadi balik jam 4 pagi. Siap-siap setengah jam terus terbungkam. 



Kampus sedang sibuk dengan Expoconvo. Macam-macam program berlangsung. Aku handle Bengkel Teknik Solekan & Pemakaian Tudung. Ok lah. Budak-budak aku memang suka. Dapat la mereka belajar teknik yang betul. Nanti nak perform, tak payah nak tadah muka je kat aku. Kalau aku tak ada macam mana, kan? Sekurang-kurangnya mereka boleh berdikari.

Malam semalam, budak-budak aku perform Tarian Sekapur Sireh dan Walinong Sari. Alhamdulillah. Mereka ada peningkatan. Kata Ketua Jabatan aku, budak-budak tu,ada peningkatan. Makin lembut dan ada muka baru. Tarian pun semakin menarik. Alhamdulillah.

Malam tadi, mereka perform Tarian Rakyat Negeri Terengganu 'Ayong Buai Kokek' (ABK). ABK tu sebenarnya lagu rakyat negeri Terengganu. Saja ditarikan. Menceritakan tentang pengasuh / ibu bapa yang mengendoi anak sambil menyanyikan lagu-lagu yang berunsur nasihat. Ada artis yang datang, Ainan Tasneem, Nash Lefthanded, Hijjaz, Khalifah, Syuib Sepah..... Meriah la juga. Ramai penonton. Penat bukan main aku ni! Akan aku pastikan malam ini tidak akan menjadi malam ke4 untuk tidur pada angka 4 pagi. (Masyarakat Cina percaya, nombor 4 tu ada kesialan).

Esok, sebelum balik rumah mertua tersayang, ada lagi satu tugas aku. Mesyuarat dengan Ahli Jawatankusa Program Festival Bayu Kenyalang (FBK) yang akan diadakan pada semester ini, Insyaallah. Ini merupakan pertama kali penglibatan kumpulan Borneo di Kampus aku ni. Tak sabar rasanya nak menjayakan program ini sebabnya aku kan pencinta Borneo walaupun aku bukan berasal dari tanah sana. Bagi aku event ni unik. Mengetengahkan kebudayaan & kesenian negeri di bawah bayu, bumi kenyalang dan Labuan. 

Lepas habis meeting, bersiap sedia untuk bertemu suami tercinta.... 
Kesibukan ini membuatkan aku,
RINDU SAMA DIA....... 




Kepada rakan-rakan bloger :
Terima kasih sudi singgah, sudi baca & sudi comment.
^____^


16 comments:

Nurhasliza Nordin said...

Amboih. Bizinya dia. Dah macam Datok Bandar dah. Ahaha!

Seronoknya dia dah ada suami. Tak terlambat lagi kot nak wish. Sebab terasa bahang-bahang pengantin baru tu macam masih panas lagik ni. HIHIHI!

Selamat Pengantin Baru Semut Senyum. moga kekal bahagia dunia akhirat. :)

Semut Senyum said...

Terima kasih Nurhasliza... amin.. aminn.... =)

CekbOlat-bOlat said...

seboknye semutttt . wewww~

Misz Mieza said...

Woo, pack nyer schedule.. Btw, bila alon kawen ? Sorry, tak tau pun.. Huhu.. Tau masa along bertunang jer.. Ape pon, harap belum terlambat nak wish selamat pengantin baru! ^_^

syiela said...

bznya... lepas ni dapat la rehat secukupnya ye

Anonymous said...

I all the time emаilеd this website
pоst ρage to all my associates, for the reаson
thаt if like to reаd it aftеrωагd my friеnds will toο.


Αlso visit my wеb blog http://www.vapornine.com
Feel free to visit my blog -

Anonymous said...

Ӏf you are gοing for finest contents like myself, ѕimply vіsіt this website
eveгyԁay ѕіnсe it prοvіdеѕ quаlіty contentѕ, thanκs

Feel frеe to visit mу ωeblоg Pikavippi
Review my web-site ...

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you
an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

Here is my web site - nbx
My webpage ; mnl

Anonymous said...

Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

Feel free to visit my page :: dtz
My homepage :: dth

Anonymous said...

What's up colleagues, how is all, and what you would like to say regarding this paragraph, in my view its in fact awesome for me.

Have a look at my page www.zulutradeonline.com
My page > zulutrade broker

Anonymous said...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. All the best

Look at my web site: get followers

Anonymous said...

It's remarkable to visit this web site and reading the views of all friends regarding this piece of writing, while I am also zealous of getting knowledge.

Here is my blog - twitter marketing ideas
my webpage: http://best-retweet.com

Anonymous said...

certainly like your web site but you have to take a look at the spelling on several of your posts.
Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the reality nevertheless I'll certainly come back again.

Here is my page ... http://signaux.zulutrade.com/

Anonymous said...

you're truly a good webmaster. The website loading velocity is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you've done
a magnificent activity on this matter!

Also visit my web-site ... get followers

Anonymous said...

Excellent post however , I was wanting to know if
you could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!

Here is my web blog; advertise by taking photo or video with your costumized text in front of world famous AKBAR tomb

Anonymous said...

Wow, that's what I was looking for, what a material! existing here at this weblog, thanks admin of this web page.

Feel free to surf to my site; piattaforma trading migliore

Klik Sekali