KLIK KLIK

12.8.11

Tips Kejutkan Orang Bangun SAHUR

 Assalamualaikum, pagi tadi sempat sahur tak kawan-kawan....?

 google je

 
Time-time puasa ni msti ada yg susah nak bangun sahur kan, adik? Abang? Akak?  tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Jom cuba tips di bawah ni :

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya
..
1. pegang lembut anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan dengan penuh kasih sayang ..sambil panggil nama dia...
3. Renjis-renjis manja air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4.Tampar- tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond…biar dia berpeluh, dia bangun sendiri…


tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang (yerkkk!!)
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
jerit api! api! api!
7.. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit comfirm terjaya…

tapi kalau still tak ada effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin! Ok jugak kan…

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya

 SEMOGA BERJAYA YE KAWAN-KAWAN...

Post a Comment

Klik Sekali