KLIK KLIK

8.8.12

Dah tukar duit raya ke belum?

Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad dan Tuanku Puan Besar Kurshiah binti Almarhum Tuanku Besar Burhanuddin.
Gambar dan info dari facebook.

Ciplak dari Google. Edit sikit utk mengelak penyalahgunaan mata wang antik ni.

Ciplak dari Google lagi, edit sikit utk tujuan keselamatan.


Saja aku nak simpan kt blog ni, nak buat kenangan. Boleh tunjuk kat cucu cicit aku nanti. Sempena Ogos, Hari Kemerdekaan ini apa salahnya aku post entry ini kan... ^___^


Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad. 
Wajah di mata wang negara kita sejak 12 Jun 1967.

24 Ogos 1895 : Keputeraan baginda di Seri Menanti, Negeri Sembilan.
31 Ogos 1957 : Agong pertama Malaysia sehingga kemangkatan baginda pada 1 April 1960.
12 Jun 1967   :  Ringgit Malaya dan Borneo British secara rasminya digantikan dengan matawang baru.
Moga Allah kekalkan kedamaian dan kemakmuran negara kita. Aminn.
Dah tukar duit raya ke belum?
  




 Disebalik kejayaan seorg lelaki berdiri dibelakangnya seorg wanita.
Terima kasih sudi singgah, sudi baca, sudi comment.
^___^

Post a Comment

Klik Sekali