KLIK KLIK

9.12.11

Meredah Kenangan





Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah..

tetapi terlalu manis untuk dikenang.

Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.

Andainya hadir cinta untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kecewa cinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.

Masa depan yang cerah berdasarkan msa lalu yang telah dilupakan.

Hidup ini indah jika kita  tahu menghargainya...

tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa.


Sila kongsi macam mana kamu menghargai hidup kamu...



14 comments:

laskar pelangi said...

kenangan adalah emas dalam kehidupan kita. walaupun emas, ianya tak dapat ditukar ganti kepada wang ringgit. kenangan sangat berharga.walau ianya hanyalah kenangan yang menyedihkan.ianya tetap berharga. membuatkan kita lebih matang dan menghargai hari hari kita:)

ILA HonEyBuNNy said...

ada kenangan manis ada kenangan pahit...wakkaka

suka ayat idop neh indah kalau kita tahu hargainya..pinjam ayat dear..ehhehhe

ainnoraini said...

Setiap orang ada pengalaman hidup ada manis..ada pahit..untuk di kenang..Lagi la masa bercinta...susah nak citerkan..

Juliet_iRa~" said...

kenangan manis tu mmg indah dikenang..

kenangan pahit pula bila dikenang terasa sakitnya di hati tapi tu la pengalaman dan pengajaran yang paling baik utk beringat di kemudian hari..

:D

LAici KAng Ais said...

niceeeeeeee.happy go lucky sis

NHMS said...

kenangan yang indah sometimes sgt menyakitkan.. =.=

say to easy=) said...

kenangan manis sangat indah dikenang.btw cantik view!

Semut Senyum said...

laskar pelangi ~ saya suka statement kamu.. kenangan itu emas. berharga.

Semut Senyum said...

ila honeybunny ~ terima kasih.. tak payah pinjam ayat tu nanti kena pulang balik. Ambil sajalah.. =)

Semut Senyum said...

ainnoraini ~ sepanjang hidup kita ni yang dah lepas itu kenangan kita =)

Semut Senyum said...

Juliet Ira ~ kenangan pahit itulah pengalaman.. =)

Semut Senyum said...

Laici Kang Ais ~ terima kasih.. =)

Semut Senyum said...

NHMS ~ Walaupun menyakitkan kita tetap mengenangkannya ye dak?

Semut Senyum said...

say to easy ~ view kat pulau tioman tu, Kampung Air Batang.

Klik Sekali