KLIK KLIK

27.12.11

Duit Gaji Kita...




Google saja...

Assalamualaikum...
Sekadar coretan di pagi Selasa...

Cukup masa kita pasti seronok menerima gaji ...
Macam-macam dalam kepala otak kita.
PEREMPUAN : nak beli handbag baru, nak beli kasut baru, baju baru..bla...bla..bla...
LELAKI : tukar sport rim, cat kete, tukar handset, tambah gadjet-gadjet...bla...bla...bla...
IBU : tak lama lagi nak buka sekolah ni.... list, list, list.....baju sekolah anak-anak, beg, bla...bla..bla...
AYAH : bagi nafkah kat isteri, bagi ibu, belanja anak-anak, kasut kerja baru pun nak juga ni bla bla bal...

Tapi siapa tahu keberkatan duit gaji kita tu...
Kadang-kadang terlewat masuk kerja.... 
Kadang-kadang tepat jam 8.00 pagi belum tentu kita dah start buat kerja kita....
Kadang-kadang waktu rehat jam 1.00 sampai 2.00 petang, terlajak sampai 3.00 petang...
Kadang-kadang tengah sibuk-sibuk buat kerja, idea datang terus buka blog... ^___^..
Time buat overtime, sikit pun tak nak mengalah....

Apalah salahnya time over time tu, mengalah la sikit, claim sikit daripada kerja tak apa, tutup balik lubang-lubang masa kerja kita dengan kerja lebih masa tu... tak salah... 

Salah satu cara lagi, duit gaji kita mana-mana yang rasa kurang berkat tu, bersih-bersihkanlah dengan bersedekah... Moga-moga keberkatan kerja dan pendapatan kita membawa rahmat kepada seluruh kehidupan seharian kita, keluarga dan sekeliling kita... Insyallah...


Post a Comment

Klik Sekali